Фалитът на туристическата компания "Томас Кук" провали плановете за почивка на хиляди хора, но също и плановете за брак на Томас Кук. Но не става дума за ръководителя на обявилия фалит британски туроператор, а за мъж на име Томас Кук, на когото оттам обещали изненада на сватбата му заради съвпадението в имената, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Разочарованият Томас Кук е на 29 години и трябвало да се ожени за 27-годишната Амелия Бинч. Двойката е от Хъкнал, близо до Нотингам в Северна Англия. Двамата имат две деца. Семейството заминало на 18 септември на почивка на гръцкия остров Родос и планирало сватба на 27 септември на гръцкия остров Линдос. Гостите на сватбата трябвало да пътуват с компанията "Томас Кук". Туроператорът организирал и всичко свързано с партито на сватбата, а именно торта, цветя, украса и музика. Но сега всичко се провалило заради фалита.

Томас Кук, който работи за компанията "Ролс-Ройс", споделя, че е разстроен от случилото се. Приятелката му говори дори за истински кошмар. Двамата разказват, че от две години са се готвили за сватбеното парти и сега всичко се проваля. Томас Кук и приятелката и децата му очакват да бъдат репатрирани за родината си всеки момент. Двойката признава, че е похарчила 10 000 лири, за да организира сватбения празник и сега се безпокои, че заради фалита всичко това ще им излезе двойно повече. Томас Кук и приятелката му казват, че никога не са очаквали такава компания като "Томас Кук" да фалира.