Президентът на САЩ Джо Байдън ще се върне във Вашингтон в събота следобед (местно време), за да се консултира с екипа си по национална сигурност, ден след като каза, че очаква иранска атака срещу Израел "по-скоро, а не след време", съобщи Ройтерс (Reuters).

Байдън рано прекрати пътуването си през уикенда до Делауеър (в Уилмингтън, щата Делауеър, се намира резиденцията на президента - б.р.), съобщи Белият дом в събота, за да обсъди с екипа си събитията в Близкия изток.

Техеран обеща да отмъсти за атаката на Израел срещу комплекса на иранското консулство миналата седмица в Дамаск, при която бяха убити старши командир от силите Кудс на Иранската революционна гвардия и шестима други офицери.

В петък Байдън, запитан от журналисти какво е посланието му към Иран, отговори само: "Не го правете" и подчерта ангажимента на Вашингтон да защитава Израел.

"Ние сме посветени на защитата на Израел. Ще подкрепяме Израел. Ще помагаме за защитата на Израел и Иран няма да успее", заяви американският президент.