Апелативният съд в Скопие отхвърли като неоснователна жалбата на бившия македонски премиер Никола Груевски по делото "Танк" и изцяло потвърди присъдата на първоинстанционния съд от две години затвор, съобщи МИА.

Съдът частично прие жалбата на обвинения бивш помощник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски и промени част от решението за наказанието, като го осъди на затвор от четири години и шест месеца, а в останалата част потвърди решението на първоинстанционния съд.

На 23 май тази година наказателният съд в Скопие осъди за купуване на луксозен Мерцедес на стойност 600 000 евро първия обвинен Гьоко Поповски на шест години и шест месеца затвор, а втория обвинен Никола Груевски като подстрекател за извършване на делото на две години затвор. Двамата обжалваха решението на съда.

През 2015 г. излязоха телефонни записи, на които се чуват гласовете на тогавашния премиер Никола Груевски и на вътрешния министър по онова време Гордана Янкуловска. В разговорите става дума за автомобил "Мерцедес" на стойност около 600 хил. евро. Двамата обсъждат как да купят лимузината, да бъде с цялостно оборудване и по възможност за задната седалка да има екран. Груевски пояснява, че автомобилът трябва да бъде купен за МВР, а да го ползва той, когато пътува някъде, където няма журналисти, за да не се разбере, че е купен за него.