Това той заяви в отговор на призива на лидера на Комунистическата партия на Руската Федерация Генадий Зюганов за връщане на смъртното наказание в страната, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".
Медвеев се срещна с лидери на парламентарните групи в долната камара на руския парламент.

Разследването на самоубийствените атентати в Русия напредва бързо и ще разкрие кой стои зад тях, заяви също руският президент.
„Уверен съм, че спецслужбите и разследващата комисия ще направят всичко необходимо, за да осъществят светкавично и висококачествено разследване и ще открият виновните”, заяви руският държавен глава.

Броят на загиналите при двата атентата в московското метро достигна 40 души, след като 51-годишен мъж почина от раните си, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от ДПА и БТА.

Взривът в понеделник на метростанция „Парк на културата” в Москва е извършен от „терористката-камикадзе” Джанет Абдурахманова, съобщиха междувременно от федералния оперативен щаб на Националния антитерористичен комитет на Русия, предаде агенция Интерфакс, цитирана от "Фокус".
По непотвърдена информация втората терористка-камикадзе е била съпруга на чеченски бунтовник, замислял атентат срещу президента на Чечения Рамзан Кадиров. Това предаде по-рано Франс прес, цитирайки публикация на руския в. "Труд", съобщи БТА.

Милицията в Москва е разкрила квартирата, в която са били настанени терористките, съобщи представител на руските сили за сигурност, цитиран от Интерфакс, на която се позова БНР. Квартирата се намира в жилищна сграда в район „Хамовники“. Предполага се, че в квартирата поетапно са донесени отделните елементи на взривните устройства, използвани при терористичните актове, и в последствие са били сглобени от един от съучастниците на атентаторките.