Лили Иванова излезе на голямата сцена за своя бутиков концерт в петък вечер. 800 души имат възможността да гледат на живо спектакъла, чиито билети достигнаха до 500 лева. Сред гостите на Лили Иванова бяха видни представители на политическия и артистичния елит в България, предава bTV.

Специално за концерта дойде принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита.

Събитието уважи президентството в лицето на Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. Държавните глави Росен Плевнелиев и Георги Първанов също дойдоха. Посланиците на Швеция, Испания, Украйна и Русия са в публиката.

Председателят на парламента Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, на ПП, на "Възраждане" са в залата. Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган също уважи Лили Иванова. И още - Йордан Цонев, Десислава Атанасова, Соломон Паси.

Представители на интелектуалния и артистичния елит на страната също пристигнаха. Сред тях са председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, музикалните изпълнители Васил Петров, Михаела Маринова, Кристина Димитрова, Братя Аргирови, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, поетът Александър Петров, актрисата Нона Йотова.

Концертът днес е специален и с представянето на книгата на гранд дамата в българската музика - "Лили Иванова. Моят личен дневник". Неин редактор е журналистът Валерия Велева.

"Дневници на Лили са нейната философия за живота, а тя е здраво стъпила на земята. - Философията за Бог, за родина, за отечество, за любовта, за предателството, за омразата", коментира Велева.

Освен със своите специални гости, концертът в Народния театър е важен за Лили Иванова и музикантите от "Ли Оркестра", тъй като е част от националното турне, за което има още 13 дати.