Заради ремонт на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III" в участъка между бул. "Тодор Каблешков" и Околовръстното шосе, се въвежда промяна в движението на трамвайните линии 4, 5 и 11. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От днес се спира движението на трамваите по бул. "Цар Борис III" в участъка от ул. "Тодор Каблешков" до трамвайно ухо "Княжево". Трамвайната линия №5 ще се движи по трасето от ухото на "Съдебна палата" до ухото на "Бъкстон". Трамвайната линия № 4 ще се движи по маршрут (в посока бул. "Никола Петков") от кв. "Орландовци" по действащия маршрут до кръстовище ул. "Козлодуй" - бул. "Княгиня Мария Луиза", по бул. "Княгиня Мария Луиза", "Централна ж.п. гара", по бул. "Христо Ботев", бул. "Македония", бул. "Ген. Тотлебен" и по бул. "Цар Борис III" до трамвайно ухо "Бъкстон" двупосочно.

Трамваите по линия №11 ще се движат по скъсен маршрут от кв. "Илиянци" до трамвайно ухо "Овча купел" двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ. Автобусите по нея ще се движат по следния маршрут: от автостанция "Княжево" по бул. "Цар Борис III", по бул. "Братя Бъкстон", по ул. "Тодор Каблешков" и наляво по бул. "Цар Борис III" по маршрута до автостанция "Княжево". Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, както и на временните спирки съгласно приетата временна организация на движение. Автобусите ще се движат в интервал от пет минути.

Първият етап на строителството на трамвайния път от "Съдебна палата" до трамвайно ухо "Бъкстон" по бул."Цар Борис III" е изцяло завършен. От днес започват строителни работи във връзка с етап 2 от ремонта на трасето, съобщи на брифинг вчера заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов.