От утре започват строителни работи във връзка с етап две от ремонта на трасето на трамвай номер 5, съобщи на брифинг заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов по повод предстояща реорганизация на движението по трасето. Ремонтните дейности ще обхванат участъка на трамвайното трасе от бул. "Тодор Каблешков" до Околовръстното шосе, предаде БТА.

"Промяната се състои в това, че строителите започват да работят в участъка под Околовръстното шосе. От декември досега работиха само участъка от ухото на Околовръстното шосе до кв. "Княжево". Трамвай номер 4 ще стига до ухо "Бъкстон", там, където върти сега и петицата, а трамвай номер 11 ще обръща на ухото, което е срещу стадион "Славия", каза Джоргов.

Заместник-кметът добави, че заместващият автобус ТМ5 се запазва, като той ще обслужва пътниците на трамваите 4 и 5 през петминутен интервал. Това ще продължи до средата на април.

Във връзка с изпълнението на втория етап от ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III" се въвежда временна организация на движението. По думите му движението по кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Цар Борис III" няма да бъде засегнато от строителните дейности, като ще се работи само в обособеното за това трасе.

Джоргов се извини на столичани за неудобството покрай ремонта на трасето, посочвайки, че след него ще има нови перони, релсов път и контактна мрежа, както при изпълнението на ремонта в първия му етап.