Замръзналата вода е причинила разрушаване на конструктивни части от тавана и вече не говорим за козметични промени. Участъкът е обезопасен, но за пореден път правим "кръпки", а дефицитите остават. Това написа кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов в профила си във Фейсбук за падналите плоскости от тавана на подлеза на булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

От Столичната община по-рано днес съобщиха, че подлезът с падналите плоскости се стопанисва от район "Триадица". От Общината обясниха, че от тях са били дадени предписания мястото да се обезопаси.

Снимка: Официална фейсбук страница/Димитър Божилов/кмет на район "Триадица"

Симптоматичните проблеми с течовете в два от най-натоварените ни подлези по бул. "България" - тези на "Тодор Каблешков" и на бул. "Гоце Делчев", дадоха своя логичен резултат, коментира районният кмет. Той допълни, че в изминалите четири години Столичната община е била сезирана многократно за проблема, като са предоставяни възможни решения, остойностени са ремонтни дейности и са изискани средства за проектиране.

"Очевидната плачевна обстановка трябва да остане в миналото и за това разчитам на настоящото ръководство на Столична община", заяви Димитър Божилов. Според него "консервативният прочит за разрешаване на проблема" е извършването на конструктивно обследване, изготвянето на проект и изграждането на окачен таван в подлеза наново. По думите на кмета обаче това няма да спре течовете.

Дали ще се предприеме сериозен ремонт, със затваряне на кръстовището, или ще се работи "от долу нагоре" с иновативните методи за спиране на водата, или изобщо ще се преосмисли идеята на подлезите като цяло, е задача, която районът е готов да реши в рамките на настоящия мандат, заедно с колегите от Столична община. Това е и вярната посока, написа още кметът на "Триадица". По думите му обратното би довело до още разруха и публични пространства, които никой не иска да ползва или застрашават живота и здравето на хората.