Еднопосочно движение на автомобили се въвежда в кв. "Манастирски ливади - Изток" в столицата, съобщи  пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, който представи новата организация заедно с общинския съветник Симеон Колев и кмета на "Триадица" Димитър Божилов.

Намираме се на ул. "Шарл Шампо" и ул. "Боян Петров" в кв. "Манастирски ливади - Изток", където през следващите няколко дни ще се въведе нова организация на движението, която се надяваме да помогне на този силно затруднен от гледна точка на придвижване район, посочи зам.-кметът Барбалов.

По думите му целта е по-безконфликтно преминаване през кръстовищата, повече безопасност и по-бързо придвижване в квартала. В рамките на следващите седмици ще бъдат поставени новите знаци и ще бъдат изпълнени всички допълнителни дейности, свързани с промените, съобщи заместник-кметът.

Той подчерта, че в дискусиите за промяната са участвали инициативни комитети и районната администрация. Работихме в пълен синхрон, нашите служби направиха необходимото, организирани бяха две обществени обсъждания, посочи Симеон Колев, който живее в квартала. Той съобщи, че от днес следобед Столичният инспекторат ще поставя по входовете на кооперациите информационни табели, за да знаят хората каква точно ще бъде организацията на движението в района. Това е поредна стъпка за регламентиране на движението и регулиране на паркирането тук, посочи Симеон Колев.

В "Манастирски ливади - Изток" предстои и въвеждането на "Зона 30" за успокояване на скоростта и създаване на повдигнати кръстовища, казаха още от общината.