Столичният кмет Васил Терзиев е обещал на посланика на Украйна Олеся Илашчук, че украинското знаме ще се вее заедно с българското и европейското. Това съобщава самият той в профила си в социалната мрежа.

"На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в София й казах, че украинското знаме ще се вее на общината редом с българското и европейското, докато украинските мъже и жени бранят нашите европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство", пише градоначалникът.

Терзиев отбелязва, че две години Украйна отбранява хората, границите и достойнството си от варварско нашествие.

"Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война срещу Украйна. Режимът в Кремъл разруши мира и със сила се опита да ревизира международния ред", добавя кметът.

По думите му в момента само в София живеят около 5000 украински граждани.

"Надявам се, че скоро Украйна ще бъде отново мирна и свободна страна. Ние ще продължим подкрепата за прогонените от домовете им от войната, докато е възможно те да се приберат отново в родината си", завършва поста си във Facebook Васил Терзиев.

Ден по-рано той заяви пред журналисти, че се надява в София да има улици, които да носят имената на Алексей Навални и Кристиан Таков, като допусна, че има възможност емблематичната столична улица "Граф Игнатиев" да бъде преименувана с името на руския опозиционер.