Последните си две заплати - за януари и февруари, столичният кмет Васил Терзиев е дарил за изграждането на храм и в помощ на нуждаещо се момиче. Това съобщава самият той в профила си във Facebook.

"По време на общественото обсъждане на бюджета на София гражданин ни разказа за изграждането на нов православен храм в район "Люлин" на името на "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и поиска нашата подкрепа. Още тогава обещах, че ще направя лично дарение за строящия се храм. Моята януарска заплата от 2756 лева дарих за изграждането на храма", пише Терзиев в социалната мрежа.

И отбелязва, че в България няма друг храм на името на Патриарх Евтимий.

"Това е и най-големият православен храм, който се изгражда през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма вече са готови, закупени са и камбаните", отбелязва градоначалникът и призовава повече хора да се включат с дарения, "защото изграждането на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на доброта, честност и смирение".

"За Велислава Спасова научих по време на събитието "Студент на годината", организирано от Националното представителство на студентските съвети. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със сарком на Юинг. С дарената си февруарската заплата от 3014 лева искам да дам кураж на нея и на близките й. Вярвам, че и други хора ще помогнат на Велислава, за да може скоро да пребори болестта и да продължи своето обучение и кариера след това", добавя кметът на София Васил Терзиев.