Опит за взломна кражба в италианско бистро в центъра на София. Собственикът на заведението е задържал сам крадеца. Според законодателството ни, ако съдът го признае за виновен, може да му наложи присъда до 10 г. лишаване от свобода, предаде bTV.

Марио Барбароса живее в България от 8 г. Сам прави италиански супи, много видове пици и паста за клиентите си. Вчера сутринта се събужда и вижда на охранителната камера, че в бистрото има мъж.

Влязъл е вчера сутринта към 4 ч., счупил е стъклото и е стигнал първо до лаптопа, взел го, след това и касичките за помощ на децата. Оттам се приближил до касата и взел парите - 100 лв.

Марио успява да залови сам крадеца.

"И се обадих на СОТ и на полицията, дойдоха веднага. Явно крадецът е познавал системата за алармата и тя не се е включила. Той обикаля тук в района от 2-3 седмици. Аз го познавам, давали сме му и храна Беше ме страх, но бях и много ядосан, че това се случва", разказа мъжът.

Задържаният мъж първо отрича, че е взел вещите и парите, но по-късно полицията ги е намерила в джоба му. Случаят вече е предаден е в районната прокуратура.

Съдът ще гледа мярката за неотклонение на задържания мъж до края на седмицата.