"Договорът за изграждане на многофункционалната спортна зала в район "Слатина" е вече факт", обяви във Facebook профила си председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, като посочи, че това е резултат от много труд и усилия. 

"След близо две години работа с екипа ми и главния архитект, след две решения в общинския съвет, за които търсихме подкрепа и от другите партии и сложен процес на инвестиционно проектиране от страна инвеститора - баскетболен клуб "БУБА Баскетбол", изграждането на обекта вече може да започне", похвали се Георгиев.  

По думите му залата в "Слатина" е най-големият спортен обект, който ще бъде изграден на територията на София в последните години.

Като част от спортната програма за София се изграждат още четири съоръжения в "Люлин", "Лозенец и "Горубляне", добави шефът на СОС.

Обектът в "Слатина" ще включва две баскетболни игрища на закрито, четири игрища за скуош, три многофункционални игрища на открито, комбиниращи баскетбол, волейбол и футбол, модерна фитнес зала, както и зали за други спортове - обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес.

Гарантирани са 20 часа седмично за безплатното ползване на залата от ученици и граждани, а близо 100 часа седмично ще бъде безплатно ползване на многофункционалното игрище.

Спортното съоръжение ще бъде построено върху близо 7000 кв. м. разгъната общинска площ, а инвестицията, която от Баскетболния клуб "Буба баскет" ще направят, след спечелен конкурс, е в размер на над 13 млн. лева.