Столичната полиция предприема мерки за охраняването на реда и безопасността на гражданите за утрешния среща от турнира на "Лига на конференциите" между "Левски" и "Айнтрахт Франкфурт". Тя започва в 20 часа Националния стадион "Васил Левски". В четвъртък ще бъде отбелязан и Денят на независимостта на Украйна, а симпатизанти и членове на "Възраждане" ще проведат шествие. 

Няма да бъдат допускани посетители, които имат наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на "Левски" ще влизат през отворените входове на сектори А, Б, В, и част от Г, а тези на "Айнтрахт Франкфурт" - през вход 23 и 24 на сектор Г и вход 25 на сектор А, уточняват от столичната полиция.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелно оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата - СДВР, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата, уточниха от пресцентъра. За да бъде избегнато струпване, зрителите са призовани да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа.

Също на 24 август предстои отбелязването на Деня на независимостта на Украйна. В тази връзка от 16 до 21 часа в Градската градина е планирана благотворителна инициатива, фасадата на Народния театър "Иван Вазов" ще бъде осветена в цветовете на националните флагове на Украйна и България, предстои и концерт.

Вечерта, от 19 до 20 часа, от района на градинката "Възраждане" е планирано шествие по бул. "Ал. Стамболийски", площад "Св. Неделя", ул. "Съборна" до Градската градина.

Преди, по време и след провеждане на посочените мероприятия полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления и нарушения на територията на града, допълват от пресцентъра на СДВР.

От полицията предупреждават и че заради предстоящите събития в следобедните часове е възможно да има временно затруднение на движението в централната градска част. На шофьорите се препоръчва да използват обходни маршрути.