Във връзка с извършване на ремонт се променят маршрутите на трамвайни и автобусни линии в София.

От 5 август до 20 август т.г. включително трамвайна линия №11 ще се движи по маршрут от кв. "Овча купел" до ж.п. гара "София север". За същия период от време се променя и движението на трамвайна линия №12, който ще се движи по маршрут от площад "Журналист" до ж.п. гара "София север".

Разкрива се временна автобусна линия №12Т с маршрут автостанция "Илиянци" - гара "София север", както следва:

  • в посока гара "София север": от автостанция "Илиянци" по ул. "Джерман", бул. "Рожен", ул. "Илиянско шосе", бул. "Рожен", наляво по ул. "Йордан Хаджиконстантинов - Джинот" и надясно по ул. "Военна рампа" до новоразкрита крайна спирка пред сградата на ж.п. гара "София север";
  • в посока автостанция "Илиянци": от крайната спирка, разположена пред сградата на ж.п. гара "София север", автобусите извършват обратен завой след сградата на гарата и спират на спирката на междуградските автобуси, наляво по ул. "Йордан Хаджиконстантинов - Джинот", надясно по бул. "Рожен" и по ул. "Джерман" до автостанция "Илиянци".

Автобусите ще спират на:

  • начална и крайна спирки с кодове 0058 и 2608 "Автостанция Илиянци";
  • всички съществуващи автобусни спирки по бул. "Рожен";
  • трамвайните спирки по ул. "Илиянско шосе" в посока Централна ж.п. гара;
  • временните спирки "Бул. Рожен-временна" и "Стадион Локомотив-временна" в посока автостанция "Илиянци".

Променят се и маршрутите на автобусни линии №26, 83 и 108, както следва:

Автобусна линия №26 в посока кв. "Гниляне": от ж.к. "Обеля 1" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Рожен"/ул. "Илиянско шосе" и направо по бул. "Рожен" по маршрута до кв. "Гниляне", като в обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусни линии №83 и 108: съответно от Зоопарка и ж.к. "Люлин 5" по действащите маршрути до кръстовище ул. "Ген. Никола Жеков"/бул. "Рожен" и наляво по бул. "Рожен" до "Хюндай България", като в обратна посока маршрутите не се променят.

Автобусна линия №27 в посока с. Кътина, както следва: от метростанция "Княгиня Мария Луиза" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Рожен"/ул. "Илиянско шосе" и направо по бул. "Рожен" по маршрута до с. Кътина, като в обратна посока маршрутът не се променя.

Разкриват се временни спирки за автобусни линии № 26, 27, 83, 108 и временната линия № 12Т, както следва:

  • с код 6698 "Бул. Рожен-временна" на бул. "Рожен" на 40.00 метра след ул. "Илиянско шосе" в посока изход от София;
  • с код 6699 "Стадион Локомотив-временна" на бул. "Рожен" на 40.00 метра преди ул. "Петър Панайотов" в посока изход от София.