Асфалтът по бул. "Константин Величков" се напука. Само два месеца след полагането на настилката, тя е в окаяно състояние, а инвестицията е за 1 млн. лв. Трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември.

Според Гергин Борисов от "Спаси София" целият булевард е пълен с гледки на разбит асфалт, дупки и хлътнали шахти.

"Вече има парчета асфалт, които могат да се изровят с ръце. Не е нормално инфраструктура, която се руши след 3 месеца, да плащаме 1 млн. лв.", категоричен е Борисов пред Bulgaria ON AIR.

Андрей Зографски, който разпространи снимки от проблемния участък, каза, че това ще бъде трети ремонт на ремонта. Столичната община разполагаше с половин година да ремонтира трасето.

Снимка: Спаси София

От Столична община са наясно с дефектите и обясниха, че проектът е зазимен заради лошото време.

"Заради лоши метеорологични условия не е положена фуга. Ремонт ще бъде направен при благоприятни метеорологични условия", каза Даниел Евлогиев от "Транспортна инфраструктура" към Столичната община.

По думите му температурата трябва да е над 5 градуса, за да може да бъде изпълнена фуга, която се полага между релсата и пътната настилка. "Нямаше как да продължим ремонта, защото лошото време настъпи много рано. Ремонтът ще бъде за сметка на фирмата изпълнител", добави инж. Евлогиев.

Според Сава Десподов, който отговаря за ремонтираното трасе, пукнатините са се получили от трафика.

Предвижда се ремонта на ремонта да стане до месец и половина.

Снимка: Спаси София