МВР показа снимки на откраднатия джип "БМВ Х3" в събота в София, който часове по-късно бе открит в гараж в Световрачане и бяха задържани трима души.

От полицията уточняват, че незабавните оперативно-издирвателни действия започнали по сигнал от собственика на "БМВ Х3". Мъжът съобщил в полицията, че на 3 декември, в интервала 18.15 - 18.45 часа, колата му е била отнета в района на ж.к. "Младост".

Професионалната работа на криминалистите от СДВР скоро довела до резултат и колата била открита в гаражно помещение, в момент на разглобяване. За извършеното посегателство са задържани двама криминално проявени за престъпления, свързани с МПС - на 35 и на 41 години, както и 37-годишен - наемател на гаража.

В съобщението на МВР не се споменават имена, но по информация на запознати двамата криминално проявени са Илиян Димитров-Бабичката и Владимир Петров-Македонеца. Бабичката стана известен с кражбата на джипа на Росен Плевнелиев преди 1 г.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Софийската районна прокуратура и на извършителите е повдигнато обвинение по чл. 346 от НК. С прокурорско постановление задържането им е удължено за срок до 72 часа.