Кон, който помага в терапията за деца със специфични нужди, беше намерен след 24-часово мистериозно изчезване.

Морал е един от обитателите в базата на Сдружение "Конна терапия". След като изчезва вчера, хората от сдружението разпространиха пост във "Фейсбук", споделен над 10 хил. пъти.

"Ако някой го е прибрал, нека го освободи, той ще се прибере сам. Ако е задържан насила - моля да преосмислите постъпката си, която е пагубна за много деца", призова от сдружението.

 

След едно денонощие Морал се връща при стопаните си. Как е изчезнал и дали някой го е върнал, остава загадка, разказа в "Тази сутрин" Веселина Фелдман - основател на сдружението.

"Той вчера изчезна тук от поляната до стопанството, което ние смятаме, че няма как да стане без човешка намеса, тъй като си познаваме добре конете. Кобилата, която  е водач на стадото, е с GPS и ние през цялото време знаем те къде се намират. Преглеждайки трака, който те са изминали, е нормална ситуация. Те са били тук. Не са били подплашени или нещо да се е случило. Просто изчезна мистериозно", разказа Фелдман.

Загубата му би разбило много сърца, най-вече на родителите и децата, които посещават стопанството - между 70 и 100.

"Нямаше да имаме и как да продължим нашата работа", посочи Фелдман.

Тя не изключва вероятността Морал да е събудил морала у похитителите си, ако наистина е бил отвлечен, след като са видели публикацията във "Фейсбук".