Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициираха създаването на социална кухня към Българската православна църква. Проектът ще се реализира с лични средства и дарения, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това съобщи Делян Пеевски, след като заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев, които са направили предложението и от името на Доган по време на среща с митрополитите от Светия Синод.

В разговора с владиците са били уточнени конкретните стъпки на проекта и е било решено, че социалната кухня ще стартира пилотно към Софийската митрополия, а след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е да бъдат подпомагани хора в нужда и бедност.

Светият синод на Българската православна църква е благодарил за благотворителната инициатива.

На срещата са присъствали Великотърновският митрополит Григорий, Ловчанският Гавриил, Пловдивският владика Николай, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският Серафим, Русенският владика Наум, Старозагорският Киприан, Врачанският митрополит Григорий, Видинският Даниил и Доростолският владика Яков.

Снимка: Пресцентър на ДПС