След като златната арка пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София бе премахната заради неодобрение на софиянци, а след това и украсата с медузи, кракен и костенурки предизвика насмешливи реакции, зам.-кметът по културата, образованието, младежта и спорта по времето на Йорданка Фандъкова - Мирослав Боршош, предложи цялостна концепция за коледна украса срещу 3 млн. лева. 

"Коледната украса на София винаги е била проблем през годините, макар че миналата беше много по-добра, но все още далеч от тази на други европейски столици. Истината е, че освен адекватен бюджет е необходима цялостна концепция за булеварди, улици и площади. Както и за кварталите на София", написа предприемачът и политик в профила си във Facebook. И добави:

"Синхрон с градската среда и осветление. Това е предизвикателство за всяка градска управа и аз с удоволствие ще работя за това. 

За това внасям доклад за създаване на временна комисия за създаване на цялостна концепция и реализация на празнична визуална среда в София. И залагане на прогнозна финансова рамка от 3 милиона лева. За да е красива следващата Коледа".