14 лица са задържани до момента в столичния квартал "Христо Ботев". Има данни, че колите и домовете им се ползват за престъпна дейност, което предизвика неотложната намеса на МВР. Проверени са 14 адреса, съобщиха от полицията.

Виж повече снимки от акцията тук>>

Целта е да се противодейства на конвенционалната престъпност, на наркоразпространението, на престъпления против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност.

На входовете и на изходите на квартала от ранните сутрешни часове до обяд бяха изградени 8 контролно-пропускателни пункта, разположени са и два мобилни екипа.

В спецакцията бяха включени служители от СДВР, ГДБОП и ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". 

Днес главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че от 19 август до 28 септември са проведени над 97 специализирани полицейски операции на територията на цялата страна. Разкрити са над 550 престъпления, образувани са повече от 420 досъдебни и бързи производства. Задържани са 446 души.

Прокуратурата информира, че от началото на предизборната кампания в прокуратурата са образувани 44 досъдебни производства и 333 преписки, свързани с нарушаване на политическите права.