Десето юбилейно издание на благотворителната кампания "Дни на донорството" организират от фондация "Майки за донорство" и болница "Надежда". Тя ще се проведе от 8 до 15 декември в лечебното заведение и цели да подпомогне максимално голям брой двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от фондацията.

От 8 декември ще бъдат организирани 100 безплатни прегледа и консултации при репродуктивните специалисти на МБАЛ "Надежда" - д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова. Те ще са за двойки с неизяснени репродуктивни проблеми, които не са пациенти на МБАЛ "Надежда" и нямат записан бъдещ час.

Желаещите да се възползват от безплатните прегледи могат да пишат на e-mail: nadezhda@maikizadonorstvo.com, като оставят телефон за връзка. 

По време на дните на донорството ще бъдат изтеглени и двойките, които ще получат безплатно 3 ин витро процедури с донорска яйцеклетка, 2 трансфера със замразени ембриони, едно раждане и един пакет "Детско здраве от 0 до 12 месеца". 

Като част от инициативата и тази година е организиран коледен базар, средствата от който ще се насочват към нуждаещи се от финансиране за инвитро процедура с донорска яйцеклетка.