На 8 юли Аксел Роуз и компания ще се качат на сцената на стадион "Българска армия" за своя първи концерт в България като един от хедлайнерите на фестивала.

По покана на "Болкън Ентъртейнмънт" , "Гънс Ен' Роузис" ще зарадват хилядите свои почитатели у нас в рамките на двудневния фестивал, чийто афиш ще включва още имена, които не са имали концерт в България досега.

Световното турне на бандата по повод на последния й албум "Chinese Democracy" преминава с изключителен успех до момента. В рамките на обиколката си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния.

Групата "Гънс Ен' Роузис" е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година. Най-продаваният й албум е "Appetite for Destruction", който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света.

След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008 година не се завръща отново на рок-сцената с албума "Chinese Democracy".

Настоящият състав на групата включва Аксел Роуз - емблематичният вокал на групата, който застава и зад пианото, Ди Джей Ашба - китарист, Томи Стинсън - бас китара и беквокал, Дизи Рийд - кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон Тал - китара, Крис Питман - кийборд и беквокал, Ричард Фортъс - китара, Франк Ферър - барабани и перкусии.