Обработен е и пътят за природен парк "Витоша", Южната дъга на Околовръстния път, както и площадите "Ат. Буров" и "Св. Ал. Невски".

Градският транспорт се движи с минимални отклонения от разписанията. Към областното пътно управление е подаден сигнал за обработка на пътя Владая - Перник.

От общината напомнят на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани автомобили, както и да паркират само на разрешените за това места, за да не пречат на работата на снегопочистващата техника.
Напомня се на управителите на фирми и търговски обекти, както и на гражданите, че тяхно задължение е почистването на прилежащите към сградите тротоарни площи.

Приютяват бездомници на топло

Общо 48 души са били настанени през тази нощ в Центъра за кризисно настаняване на бездомни лица, съобщиха още от Столичната община. Бездомните лица получават там подслон, дрехи, вечеря и закуска, както и индивидуална консултация от специалисти - социален работник и психолог.

В зависимост от нуждите им част от лицата биват насочени към центровете за обществена подкрепа, социалната услуга "Училище за самопомощ" или специализирана институция. В случай на необходимост от медицинска помощ нуждаещият ще бъде приет в болница.

Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица на Столичната община бе открит в края на миналата година. Граждани могат да подават сигнали за бездомни лица на телефон 112, както и в Столичната община - на телефон 987 5555. През деня сигнали се приемат и на телефони 8035 900 и 8035 930.


Летище София - закъсняват някои излитания
Летище София работи при зимни условия, пистата е почистена, съобщиха от летищната администрация. Кацанията се извършват без закъснения, по график, а при излитанията има закъснения поради антиобледенителните процедури по пистата.

До 9.00 ч. тази сутрин от полунощ е имало закъснения при кацането на самолети от Атина, Виена, Амстердам, Ларнака, Рим. При излитащите от летището полети има закъснения при тези за Мюнхен, Цюрих, Виена. Възстановен е и полетът София - Бургас, който беше временно спрян заради метеорологичната обстановка.

Заради сложната зимна обстановка в страната на Автогара София не тръгнаха автобусите за 4 града.