Дванайсетметров макет на Витлеем и на Рождественската пещера посреща миряните в католическата църква "Свети Павел от Кръста" в Русе. Това съобщи пред БТА енорийският свещник в храма в крайдунавския град отец Валтер Горра.

Вижте снимки >>

В изработването са се включили 13 католически семейства, отец Валтер и сестра Йола. Макетът представя ежедневни сцени от живота във Витлеем, а център на композицията е Рождественската ясла с Дева Мария, Йосиф и малкия Исус Христос.

Снимка: БТА

Началото по изработването на всички части и фигури е било поставено през февруари тази година. Използвани са различни материали - картон, стиропор, фибран, пяна, глина.

Снимка: БТА

Отец Валтер обясни, че всяко семейство е имало своя идея, а когато отделните части са били сглобени, се оказало, че си пасват отлично.

Снимка: БТА

"Този макет е изграден с голяма любов и всеки се включи според своите чувства и възможности", допълни той.

Снимка: БТА

Според енорийския свещеник Исус не трябва да се ражда далеко от човешките очи. "Той всеки път е принуден да се ражда извън нашите градове, извън нашите села. Надявам се, че един ден Исус ще се ражда в домовете и сърцата на всички хора", заяви отец Валтер.

Снимка: БТА