Шофьор на джип блъсна млада жена с колело и избяга. Инцидентът е станал в неделя на пешеходна зона в Русе. Мястото е забранено за движение на автомобили, а блъснатата жена е карала на велоалея.

"Видях черен джип, който караше с висока скорост като криволичи и минава между хората. В един момент се изравни с нас и очакваше да се мръднем. В този момент даде газ и зави покрай мен, като закачи колелото ми", разказа потърпешвата Ева Калчева пред NOVA.

За щастие, тя е пострадала леко, по-сериозни са щетите за колелото й.

От полицията й казали, че шофьорът твърди, че не е знаел, че я е ударил. Тя все още е уплашена след инцидента и ядосана на наглостта на шофьора.

"Ще очаквам обезщетение и наказание за шофьора, защото можеше да не съм жива днес", категорична е Калчева.

Зад волана е седял синът на собственика на джипа.

Само преди дни Окръжният съд в Русе осъди ЗД "Евроинс" АД  да плати 20 000 лв. обезщетение на пострадала 19-годишна велосипедистка.

Случаят е от 14.09.2020 г.  заради катастрофа, станала на велоалея между платната за движение на бул. "Цар Освободител" в Русе в посока центъра. Въпреки червения сигнал на светофара, младата жена навлязла в кръстовището, образувано от булевардите "Цар Освободител", "Христо Ботев" и "Неофит Бозвели". Идващият с 65 км/ч от бул. "Христо Ботев" лек автомобил "Рено" преминал на жълт сигнал и я ударил. В резултат на това велосипедистката получила счупване на лява раменна кост и множество охлузвания. И понастоящем продължавала да се страхува и не иска да кара велосипед. Според съда, ако водачът на автомобила се е съобразил с изискванията на Закона за движение по пътищата и се е движил с допустимата скорост, е могъл да избегне удара с по-уязвимия участник в движението.