Децата играят футбол, защото играта е забавна, предизвикателна и вълнуваща. Те изграждат приятелства, придобиват нови умения и знания и им харесва да бъдат част от екип.

Физическите упражнения са от съществено значение за здравето на децата и един от най-добрите начини да ги насърчим е като ги ангажираме в игри. За повечето деца футболът изглежда като отличен и привлекателен вариант. Футболът също ще помогне за изграждането на самочувствие и социални умения при децата от ранна възраст.

Футболът ще подобри физическото състояние на вашето дете

Играта на футбол е отлична идея, тя е свързана с движението на ръцете и краката, когато играят футбол, децата ви трябва да тичат, да скачат нагоре, да клякат. Те подобряват баланса, гъвкавостта и пъргавината си. Това са отлични и забавни упражнения за вашето дете, които стимулират растежа, подобряват сърдечно-съдовата система и укрепват мускулите. Играта на футбол насърчава здравословния начин на живот на детето.

Футболът изгражда социални умения при децата

Колективният спорт и сътрудничеството с други играчи в отбора помага за подобряване на социалните умения на детето. По време на игра децата са заедно, те са единни и си подават топката. Това ще повиши уменията за социално взаимодействие у вашето дете и ще изгради здрави приятелства. Ще повиши самочувствието му и ще го направи по-сигурно в социалните си контакти.

Футболната игра контролира темперамента на детето и работата в екип

Често, при забугата на игра децата се разочароват или ядосват, но при игра в отбор, това се контролира от треньорите и екипната игра. Играта на футбол е чудесен начин децата да придобият важните умения на екипна работа. Детето се учи как да играе правилно, като разбира, че всеки има роля и екипа се нуждае един от друг. Научаването на този принцип в ранна възраст е предпоставка за успех на всяко ниво в зряла възраст.

Футбола повишава креативността на децата

Творческата игра е от съществено значение, за се да даде възможност на вашите деца да мислят иновативни решения и как да се справят с конкретни предизвикателства, независимо дали по време на игра или на терена.

Децата са по-съсредоточени и концентрирани

Спазвайки правилата на играта и колективната отговорност за другите играчи, това ще помогне на децата да предотвратяват инциденти по време на игра. Те също ще се фокусират по-добре, за да избягват потенциални разсейвания, защото искат да играят правилно и да се забавляват.

Колко безопасна е играта на футбол за децата?

Футболът е контактен спорт и е възможно да възникнат контузии, но въпреки това, рискът от нараняване не е по-голям, в сравнение с други контактни спортове.

Безопасността и благосъстоянието на играчите е грижа номер едно за треньорите и останалите ръководители в екипа.

Оборудването е сигурно монтирано и добре поддържано, като се актуализира непрекъснато.

Подходящо обучени треньори за работа с деца им преподават техниките на играта и ги подготвят физически и психологически.

Играта е добре организирана, играе се по правила, участниците са с подходящо облекло, носят удобни обувки и предпазни средства.

Много е важно да подбирате и купувате най-доброто оборудване на вашето дете, но знайте, че то не винаги е непременно най-скъпото. Купувайте детски футболни екипи и обувки, които им стават сега! Не предвиждайте по-големи размери, които биха използвали и в бъдеще, когато израстнат. Пазарувайте от сигурен и признат спортен търговец, с опит в продажбата на футболното обурудване.


В материала има продуктово позициониране