BTL Industries, лидер в производството на електронна медицинска апаратура, с гордост представя своята най-нова инициатива - изключителен конкурс, който отваря врати към безкрайните възможности на детската творческа фантазия и родолюбие. Конкурсът за млади таланти е под надслов "Защо България?" и цели да пробуди у младежите любовта към родното.

Проектът е по повод 25-годишнината на компанията у нас и ще отличи най-изявените деца в сферите музика, визуални изкуства и литература. В конкурса могат да участват деца на възраст от 4 до 18 години, като изпратят своите творби на тема "Защо България?" до 1 септември 2023 г. на имейл whybg@btl.bg или чрез куриер на адрес гр. Пловдив, бул. "Пещерско шосе" 30. Пълната информация за конкурса, както и правилата за участие може да откриете тук. Конкурсът цели да създаде платформа за развитие на талантливи български деца, да поощри техния потенциал и да ги възпитава на любов и гордост към родината и нейните традиции.

Големите награди в конкурса "Защо България?" ще бъдат на стойност от 2000 лв, предназначени за сбъдване на творческите мечти на победителите, заедно с още много поощрителни награди. Авторите на най-отличителните творби в конкурса - по една от всяка област, ще бъдат наградени на специална церемония през октомври в гр. Пловдив, където е базирана компанията.

Експертното жури от любими български творци ще оцени всеки проект въз основа на критериите: креативност, оригиналност на идеята, следване на темата на конкурса, изразителност и умение на участника да представи своя талант и да въздейства с нея. Категориите в конкурса "Защо България?" - музика, литература и визуални изкуства, са специално селектирани, като сфери, в които деца от всяка възраст могат да демонстрират и изразят най-добре талантите си.

В категория "Музика" председател на журито е всеизвестният музикант Иван Лечев. Ако, музиката е начина за талантливите деца и младежи между 4 г. и 18 г. да изразяват своята креативност, с пеене, танци, свирене на инструмент, композиране на своя музика, сега е момента да изпратят творбите си на тема "Защо България?".

Категорията "Литература" се представлява от Недялко Славов, талантлив писател и поет, носител на множество престижни литературни награди. Без значение, в кой жанр и формат младежите се чувстват най-комфортно да творят, този конкурс им дава възможност да споделят своето вдъхновение и талант със света.

В категорията "Визуални изкуства" председател на журито е проф. Вихрони Попнеделев, забележителен художник, майстор на живописта и носител на награда и звание Лауреат на "Златното перо" за принос към българската култура. Младите таланти, които се чувстват в свои води, създавайки картини,

фотографии, скулптури, творчески видеа, анимации и визуални изкуства във всяка тяхна форма, имат шанса творбите им да спечелят престижно отличие.

BTL Industries организира конкурса "Защо България?", за да покаже безкрайните възможности за развитие в страната, както и да мотивира младото поколение да остане и да допринесе за просперитета и промяната в България. Водещата компания в областта на иновациите вече 25 години се ангажира да подкрепя и насърчава младите таланти, които имат потенциала да променят света около нас.

Повече информация относно конкурса и кандидатстването и пълните правила и общите условия на конкурса можете да откриете тук.

* съдържание на BTL Industries