За да получим максимума от своята почивка, в повечето случаи се налага да си осигурим бърз и удобен транспорт, с който лесно да стигаме до най-интересните и вълнуващи места.

За тази цел най-добре е да се ползва услугата рент-а-кар (предполага се, че личният автомобил не е с нас), но тази услуга понякога може да има и един неприятен недостатък.

В много случаи тя просто не е по джоба на всеки от нас. Въпреки това, има някои начини, които да ни помогнат да получим максимума, но без да плащаме твърде много за удобството да си осигурим собствен транспорт.

Рент-а-кар извън сезона - в последния момент е най-изгодно

Извън рамките на туристическия сезон, в по-слабите периоди от годината, когато има добра наличност, цените за наемане на автомобил могат да станат по-ниски, колкото по-близо до началната дата на наемане се доближавате.

Това се дължи на факта, че през слабите месеци агенциите винаги има по-слабо търсене и по-пълен автопарк, а реализираните продажби падат. В същото време агентите нямат интерес колите да се задържат и предпочитат да реализират малка печалба пред никаква.

В рамките на сезона в последния момент цените се увеличават

Въпреки че понякога е възможно да изникнат примамливи оферти за наемане на автомобил в последния момент, вероятността е по-голяма за това да се случи обратното, а именно компанията да увеличи цените.

Това се прави, тъй като се предполага, че ако оставите резервацията за последния момент, твърде вероятно е да има по-неотложна ситуация, която ви принуждава да наемете кола и при по-неизгодни условия.

Какво ни съветват специалистите от тази сфера

Основният съвет на специалистите е винаги да задавате въпроса на себе си дали сте доволни от цената, която ви се предлага. Не се чувствайте длъжни да резервирате, ако не сте доволни от цената.

Помислете, разгледайте предложенията (вижте и в агенцията за рент а кар в София SofiaRenaACar.bg) и на други компании, вижте дали няма начин да наемете промоционален автомобил или просто опция да намалите цената, отказвайки се от част от услугите.

И не на последно място, не забравяйте, че е важно да избирате винаги само варианти, при които ви позволяват да се откажете от резервацията поне няколко дни преди датата на пътуването, тъй като винаги е възможно да изникне някакво препятствие, без значение от какъв характер.


Рекламен материал.