Една от най-популярните традиционни дарителски инициативи "Избери, за да помогнеш" набира средства за значими здравни, социални, културни и екологични каузи

И вие ли вярвате, че всеки носи доброто в себе си? Забързани в ежедневието си и притиснати от ангажименти, обаче често забравяме да погледнем встрани към хората с по-големи проблеми или по-големи мечти от нашите. Имате ли желание да им помогнете? Това може да стане много по-лесно, отколкото предполагате. За да помогнете на деца и възрастни в нужда, да се погрижите за околната среда или за съхраняването на културата и традициите не е нужно да положите кой знае какви усилия. Има много организации, които ще го направят вместо вас, а вие просто трябва да ги подкрепите, като дарите за общата кауза.

Традиционната дарителска инициатива на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" ви дава 15 много силни причини да проявите съпричастност. Всяка от 15-те здравни, социални, културни и екологични каузи, включени в кампанията, заслужава да получи сериозна подкрепа за реализация. Дарителската кампания на банката се провежда за 13-та поредна година, като от 2009 г. досега е помогнала за осъществяването на общо 283 проекта с над 3,5 млн. лв.

снимка: Райфайзенбанк

15-те институции и организации, към които можете да изберете да насочите своето дарение, са:

 • Националният археологически музей с проект за реставрация на уникален по рода си позлатен нагръдник на тракийски воин и други артефакти от епохата -> подкрепи идеята с дарение ТУК.
 • Фондация "Първите три минути", която иска да превърне в реалност каузата си за повече автоматични външни дефибрилатори на обществени места, които да спасяват човешки живот при сърдечен арест -> за дарение ТУК.
 • Каритас България продължава да помага на самотни, болни и бедни възрастни хора от различни краища на страната -> подкрепи каузата на техните екипи с дарение ТУК.
 • Военно-медицинска академия набира средства за закупуване на щадящи и ефективни апарати за неинвазивна вентилация на хора с дихателни усложнения в следствие от Covid-19 и други тежки заболявания -> за дарение ТУК.
 • Българският фонд за женитe ще окаже помощ на жени и деца, жертви на домашно насилия - проблем, който придоби още по-сериозни мащаби по време на пандемията -> за подкрепа на каузата отиди ТУК.
 • Рилският манастирпланира да оборудва работилница за реставрация на старопечатни книги, застрашени от изчезване, което ще позволи да бъде съхранена голяма част от ранното ни книжовно наследство -> за дарение ТУК.
 • Българската Коледа няма нужда от представяне, заради дългогодишната си прозрачна работа и ефективност в борбата за повече здрави деца -> за дарение ТУК.
 • ЮЗДП набира средства за залесяване с над 9000 фиданки на горски територии в Рила, Пирин и Родопите -> за подкрепа натисни ТУК.
 • SOS Детски селища ще обучава деца от рискова среда на умения за разпознаване на опасности, реакция и споделяне с доверени хора -> за подкрепа на проекта ТУК.
 • Многопрофилните болници в Монтана и Кърджали ще проследят и помогнат на хора с постковиден синдром, сърдечно-съдови и други усложнения -> за подкрепа на проекта на монтанската болница отидете ТУК, а за кърджалийската - ТУК.
 • Фондация "За нашите деца" иска да осигури силен старт в живота на деца в неравностойно положение и със специфични потребности -> подкрепи каузата им с дарение ТУК.
 • Природен парк "Шуменско плато" ще обнови и обезопаси достъпа до парка и скалните манастири, които са притегателно място за туризъм на хора от всякаква възраст - за дарение ТУК.
 • Конкордия България предоставя комплексни социални услуги в подкрепа на деца и младежи от рискови групи -> за дарение ТУК.
 • Фондация "Х.Степич" оказва помощ деца в неравностойно положение от София, Добрич, Куклен, Баня и Малко Търново -> за подкрепа ТУК.

Подробна информация за всички 15 каузи, включени в кампанията, е достъпна на платформата izberi.rbb.bg, от която лесно и удобно могат да се правят дарения за всеки от проектите.

Всяко от 13-те издания на "Избери, за да помогнеш" е оставило следата на доброто в различни краища на България. Дарителската кампанията продължава да прави историите по-добри и през настоящата година. Избери и ти своята лична кауза и я подкрепи с един клик на izberi.rbb.bg

 

* съдържание на Райфайзенбанк