Документ за оспорване на регистрацията още не е качен в секцията за жалби срещу решения в сайта на ЦИК, но според Клуб Z, той е постъпил в комисията, откъдето трябва да стигне до Върховния административен съд.

Жалбата е подадена от фирма, която твърди, че марката и името "Движение Да, България" дублират нейно наименование, защитено в Патентното ведомство.

Оспорването в ЦИК било от името на турски гражданин. Името му е Метин Деда и има фирма на име "Арма - Да, България" ЕООД, показва справка в Търговския регистър.

В онлайн платформата за търсене на Патентното ведомство няма съппадения между регистрирани марки и наименованието на коалицията "Движение Да, България", показа проверката на Клуб Z.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов пътува към Враца за среща със симпатизанти. Малко по-къстно казусът бе коментиран от Антоанета Цонева от "Да, България":

"Нова жалба срещу Да, България. Сега се обжалва решението на ЦИК от търговец на килими, който е искал да регистрира търговската марка "Движение Да България" в патентното ведомство и сега настоява за заличаването на регистрацията ни пред ВАС. Наистина не си дават сметка с какви хора си имат работа".