Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент, при който 16-годишно дете от София почина в следствие на токов удар, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Трагедията стана в неделя около обяд, когато ученикът пресичал бул. "Иван Гешов" по пешеходна пътека заедно с баща си. Когато двамата стигнали до тротоара пред болница "Св. Иван Рилски", момчето стъпило върху бетонна шахта с метална рамка. По нея обаче течал ток, който поразил ученика. Въпреки усилията на лекарите от Спешна помощ и Военномедицинска академия, тийнейджърът издъхна.

Тъй като в публичното пространство бяха изнесени твърдения, че шахтата, по която е протичал ток, обслужва УМБАЛ "Св. Иван Рилски", комисията има за задача да установи обстоятелствата и да изготви доклад до края на днешния ден, 15 февруари, допълват от здравното ведомство.

Здравният министър изпрати писмо и до д-р Антон Петков, изпълнителен директор на болница "Св. Иван Рилски", с което изисква, също в рамките на днешния ден, от лечебното заведение да предоставят на министерството цялата известна им информация по случая.