16-годишното момче, което загуби живота си от токов удар на бул. "Иван Гешов" в София вчера, е пресичало по пешеходната пътека с баща си, съобщи bTV. След като двамата преминали през булеварда, момчето е стъпило върху шахтата, по чиято рамка е протичал ток. 

Въпреки усилията на лекарите във ВМА ученикът издъхна.

Заместник-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов заяви, че най-вероятно става въпрос за оставен оголен кабел в шахта, където е станал инцидентът.

Случаят е изключително нелеп, има съмнения за неправомерни действия, уточнява се кой отговаря за тази шахта. Води се разследване, уточни Вълчанов.

Според ЧЕЗ повреденият кабел е след границата на собствеността на електроразпределителното дружество и шахтата не е на компанията.

"Това да има оголен кабел, значи че някой е пипал там. Кабелите вървят под земята, а когато са над земята - трябва да са на високо. Този кабел върви към един от павилионите в двора на болница", допълни Вълчанов.

По думите на зам.-кмета на район "Триадица", местната администрация трябва да следи за нередности, но "ние не можем да сме навсякъде".

"Това по никакъв начин не е оправдание, готови сме да съдействаме на органите на реда. Злополучният кабел води до търговски обект, който се намира на територията на болницата", каза още Христо Вълчанов.

От Столична община съобщиха, че по заповед на кмета Йорданка Фандъкова всички процедури, направени от район "Триадица" за преместваеми обекти в района на бул. "Иван Гешов", както и поставянето на всички външни обекти, ще бъдат проверени.

По случая е образувано и досъдебно производство.