Бойко Коцев запази мълчание на влизане в сградата. Заседанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет започна в 9.00 часа.

В сградата вече влязоха и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, както и представителите на президентската институция - Стефан Янев, секретар по сигурност и отбрана на президента, и главния секретар на президентството Димитър Стоянов.

Съветът по сигурността се ръководи от премиера, а в състава му са включени членове на правителството, ръководителите на специалните служби и представител на президента.

Посланикът в Москва Бойко Коцев се прибра в България в сряда вечерта, след като по-рано беше извикан от премиера Бойко Борисов за консултации по скандала "Скрипал”.

От консултациите днес зависи дали правителството ще предприеме други мерки като реакция по казуса с отравянето на шпионина Сергей Скрипал и дъщеря му в Лондон.

Случаят "Скрипал" предизвика разнопосочни мнения и в управляващата коалиция. Миналия петък Борисов коментира от Брюксел, че има само "голяма вероятност“, но не и пълни доказателства за това дали Скрипал е отровен по нареждане на руските власти. "Докато съществува високата степен, а нямаме доказателства, не можем да преминем по този въпрос. Казах, че сме коалиция и надали ще постигнем съгласие с коалиционните партньори, а и вие знаете, че след посещението на руският патриарх в България, настроенията в България не са в тази посока", бе коментарът на премиера в Брюксел. 

 Докато председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че страната ни трябва да е съпричастна с Великобритания, то колегата му от Обединени патриоти Волен Сидеров обяви, че страната ни трябва да запази неутралитет.