Заместник-кметицата на Якоруда Беди Осман ще замени на поста самоубилия се градоначалник Нуредин Кафелов. Това реши единодушно Общинският съвет на сесия в късния следобед, съобщи местният в. "Струма". 

64-годишният дългогодишен кмет на Якоруда бе открит мъртъв с огнестрелна рана в главата на 14 ноември. Тялото му бе намерено в личния му автомобил, паркиран в местността Цървуле по пътя за курортната местност Трещеник. Колата е била отключена, а тялото на кмета е било на задната седалка.

От прокуратурата съобщиха, че не е имало следи за наличието на други хора в автомобила. Установено е, че по телефона на кмета, управлявал 4 мандата общината, е имало дупки от куршуми. След проведените разпити на служители в администрацията и близки на Кафелов, част от тях споделили, че през последните дни кметът е бил видимо притеснен. 

Беди Осман ще управлява общината до провеждането на местните избори, до които остава по-малко от една година. Заради това в Якоруда след смъртта на кмета не бе насрочен предсрочен вот. В правомощията на Общинския съвет обаче е да смени Осман, ако тя не се справя със задълженията си.