Ден на траур е обявен за 16 и 17 ноември във всички населени места на Община Якоруда заради смъртта на кмета Нуредин Кафелов. Заповедта бе разписана от заместник-кмета Беди Осман, след като 64-годишния градоначалник бе открит мъртъв с огнестрелна рана в главата в автомобила си. 

Отменят се всички увеселителни мероприятия за времето от 8 ч. на 16-и ноември до 24 ч. на 17-и ноември, а националният флаг пред всички административни сгради, включително и сградите по кметствата на съставните населени места да бъде свален наполовина.

Автомобилът, който бе намерено тялото на кмета, бе паркиран в местността Цървуле по пътя за курортната местност Трещеник. Нуредин Кафелов е прострелян в слепоочието, а прокуратурата образува досъдебно производство за склоняване към самоубийсво.

Събрани са доста веществени доказателства на място, разпитани са близките на кмета, както и служители в общината. Колата е била отключена, а тялото на кмета е било на задната седалка. От прокуратурата допълниха, че не е имало следи за наличието на други хора в колата. Установено е, че по телефона на кмета, управлявал 4 мандата общината, е имало дупки от куршуми. След проведените разпити на служители в Общината и близки на Кафелов, част от тях споделили, че през последните дни кметът е бил видимо притеснен. Други роднини и жители на Якоруда обаче, отричат той да се е държал странно.

Проверяват се и номерата от мобилния телефон на Кафелов.