"Коалицията е единна и в трудните моменти се активизира и заема важни решения за страната. "Продължаваме промяната" играе ролята на обединител на всички идеи, чрез диалог се търсят компромисни решения, аргументите надделяват над червените линии. Имаме ясен фокус и ясно поставени задачи. Никоя от формациите не иска предсрочни избори. Коалиционното споразумение е точно програма", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов, заместник-председател на Народното събрание.

Той коментира компенсациите във връзка с високите цени и определи, че според него тези мерки не са закъснели.

"Предложението за нулева ставка върху хляба остава. 25 стотинки отстъпка на литър гориво за физическо лице също остава като мярка. Конкретно за еврото ще работят няколко групи, с цел да се изчистят неяснотите в коалицията. Мисля, че няма да има проблем да осигурим мнозинство по тази тема. До края на месец юни се очаква да бъде приет бюджетът за 2022 в Народното събрание и след двете гласувания", допълни Мирослав Иванов.

По думите му много често се нарушават процедури в парламента. "Често съм бил свидетел на неетично и неморално поведение", добави Мирослав Иванов.

Във връзка с хипотезата за изготвяне на закон, свързан със случая "Магнитски" той поясни, че се работи по този проект.

"Има празнота в законодателството, която би следвало да бъде запълнена, има спекулации по темата, тя е преекспонирана", каза още Мирослав Иванов.