"Воля" сезира отдела за киберпрестъпления в ГДБОП и екипа на Фейсбук по повод появили се фалшиви профили на лидера на партията Веселин Марешки, чрез които измамници предлагат онлайн игри, събират лични данни на хората - ЕГН и банкови сметки, и им изпращат съобщения, че получават големи парични награди. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В други фалшиви постове се твърди, че той ще раздава пари на всички с COVID-19. Абсолютно неправомерно са използвани откъси от негови видео-обръщения и интервюта с цел заблуда на хората, посочват от партията.

От "Воля" призовават потребителите на социалната мрежа да не се поддават на тези измами. И посочват, че заместник-председателят на Народното събрание има само една страница във Фейсбук с над 100 000 последователи.

От партията подчертават, че благотворителната дейност на лидера на "Воля", чрез която помага на много хора, църкви, различни културни инициативи, се базира на внимателна преценка, проучване и принципи, които категорично изключват онлайн игри и събиране на лични данни.

"Надявам се компетентните органи бързо да разкрият тези жалки измамници, които направо се гаврят с бедни българи, готови да повярват на всичко в отчаянието си", е цитиран да казва Веселин Марешки.