Парламентарната група на ПП ВОЛЯ бойкотира дебатите по вота на недоверие към правителството по тема "Сигурност", внесен от БСП. Вместо да стоят в залата и да слушат изтърканите пререкания между управляващите и социалистическата партия, народните представители от ВОЛЯ решиха да използват деня, за да направят нещо добро за хората, съобщиха от партията.

Лидерът на партията и зам.-председател на НС Веселин Марешки с част от депутатите е във Варна, където продължават кампанията по запълване на дупките. В момента те са на ул. "Милосърдие", и ако времето позволи, днес ще бъдат ремонтирани дупките и на няколко съседни улици. Разбирането на ВОЛЯ е, че лошите пътища също са заплаха за сигурността на гражданите и затова чрез тази кампания, стартирала преди месец, дава пример на местната власт как бързо, качествено и без излишен разход на средства, улиците могат да са други. "Ние сме убедени, че България може да просперира, градовете да са красиви и благоустроени, хората да са доволни, стига да има воля и почтеност в политиците", коментира Веселин Марешки.

По инициатива на лидера на ВОЛЯ, депутати от групата са в с. Якимово, Монтанско, при 75-годишния Цветан Миланов- мъжът, който е може би най-ограбваният човек в България. В момента на къщата му се монтира видео-наблюдение, подарък от ВОЛЯ. Веселин Марешки му изпраща също куче-каракачанска овчарка, както и ще възстанови откраднатото му домашно стопанство от кокошки и пуйки. Ще бъде направена и застраховка на имуществото му. "Гледах репортажа за този човек, който е претърпял серия от грабежи и е принуден да спи с петлите, за да ги опази. Разбрах, че до момента никой нищо не е направил за него. БСП няколко пъти го посочва като пример за битовата престъпност, но не си мръдна пръста да помогне на човека. Затова изпратих моя екип преди два дни, за да провери от какво има нужда, за да пази имуществото си от нови набези. Днес нашите хора му монтират системата за наблюдение и се надявам това да помогне на полицията да хване крадците в най-скоро време", заяви Веселин Марешки.