"Атака" обявява записване на кандидати за евродепутати, които в продължение на 3 седмици ще показват пред жури и пред аудитория защо искат да са членове на Европейския парламент. Няма да е нужно да са партийни членове, но ако някой от тях бъде избран, ще влезе впоследствие в политическата формация. Единственото условие е да са навършили 21 г. Това обяви лидерът на "Атака" и на парламентарната група "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

Самият той ще е в журито. 

Нашата листа ще я води млад човек, който ще го изберат зрителите на ТВ "Алфа", заяви Сидеров. Той посочи, че всяка вечер в продължение на три седмици ще излъчват политическа академия. Нещо като реалити, само че политическо, и хората ще изберат тези, които евентуално да станат евродепутати, разясни Сидеров.

По думите му, лидерът на НФСБ Валери Симеонов е отказал обща листа с "Атака" и ВМРО, затова трите партии най-вероято ще се явят на евроизборите поотделно.

Сидеров посочи, че е заявил готовност да се яви заедно с ВМРО на евровота.

"За съжаление се очертава Патриотите да се явим поотделно на евроизборите. Страхът на ВМРО е, че една обща листа само с нас ще предизвика колизия с НФСБ и ще усложни отношенията ни след изборите, управленската коалиция ще пострада и т.н. Те не могат да пристъпят към двойна коалиция - или тримата, или поотделно", каза още лидерът на "Атака".