Лидерът на "Атака" обвини президента Румен Радев в обслужване на американски интереси.

"Аз съм реалният опонент на Румен Радев, който се представя за балансираният човек, а всъщност е проводник на една антибългарска, проамериканска политика". Това заяви пред БНР Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" се кандидатира за кандидат за президент и ще участва в кампанията за "Дондуков" 2 за трети пореден път.

Той заяви категорично, че влиза в надпреварата като основен опонент на Радев и покани настоящия президент на диспут.

В държави, като България за президенти се слагат послушни хора, твърди още Сидеров, който описа на какви изисквания трябва да отговарят.

"Които са завършили школата "Максуел" в САЩ, под шапката на ЦРУ - говоря за Румен Радев, на когото после му слагат едно изкуствено етикетче, че бил ляв, проруски. Той е завършен проводник на ЦРУ и американската политика. Радев беше инсталиран в България за президент през 2016 г. с помощта на Бойко Борисов и ГЕРБ, които тогава му подариха този пост. Сега ще му го подарят пак, изваждайки една фигура срещу него, която няма да му бъде опонент", коментира Сидеров.

Лидерът на "Атака" отново разкритикува противоепидемичните мерки, които се прилагат за ограничаването на коронавируса, обяви тях за "здравен фашизъм", а вируса - за "световна конспирация". Сидеров нарочи здравните министри - настоящия и предишния, че лъжат.

"Здравният министър е сложен там, за да лъже. Те получават една директива. Има една световна върхушка, която си прави в момента експеримент с човечеството - искат да видят докъде хората могат да се превърнат в зомбита. Целта на тази световна върхушка е да се редуцира човечеството", каза по държавното радио лидерът на "Атака".