И Волен Сидеров ще се включи в президентската битка. Това съобщи лидерът на "Атака" днес пред журналистите, застанали пред ЦИК.

Сидеров, заместникът му Десислав Чуколов и Павел Шопов регистрираха партията за участие в парламентарните и в президентските избори на 14 ноември.

Ще се кандидатирам, за да бъда алтернатива, заяви Сидеров.

"Регистрирам се, защото няма как, някой трябва да оказва съпротива, очакват ни лоши времена за българския народ, за страната ни. Някой трябва да оказва съпротива срещу здравния фашизъм, срещу цялото колонизиране на страната ни, срещу икономическия геноцид в резултат на колонизацията срещу това, че ни превръщат във фронтова държава в геополитически сблъсък на Америка с Русия", каза още причините си да се впусне в надпреварата председателят на "Атака".

Това не е първата кандидатпрезидентска кампания за Сидеров. През 2006 той стигна до балотаж срещу тогавашния президент Георги Първанов, който се бореше за втори мандат. 

Сидеров беше депутат в 44-ия парламент, но го напусна и стана общински съветник. Лидерът на "Атака" напусна и Столичния общински съвет през август, но не даваше никакви индикации отново за активно присъствие в политиката.