С или без НФСБ ще вървим напред, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Важното е да се изпълнява програмата за управление на кабинета, посочи още той пред bTV.

Той определи като неверни твърденията на вицепремиера Валери Симеонов, че "правтителството се управлява еднолично". По думите му причината за критиките е, че Симеонов или се опитва да извоюва министерски пост или "предотвратява лоша новина" по свой адрес.

След заседание край морето през почивните дни, партията на Валери Симеонов - НФСБ, излезе с остри критики към премиера Бойко Борисов и ГЕРБ.

"НФСБ е против едноличния стил на управление на Борисов по отношение на кадрите, който не е съгласуван с коалиционните партньори", посочи в изявление след срещата Валери Симеонов. Депутатите на НФСБ ще гласуват в парламента против оставките на тримата министри - Радев, Нанков и Московски. Днес от партията ще кажат окончателната си позиция за коалиционните взаимоотношения.

 "Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се управлява еднолично и да рушиш държавността. Какво правиш тогава в това правителство - излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш", призова Сидеров. "Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция, припомни още лидерът на "Атака".

Сидеров отбеляза още, че самият Симеонов също би трябвало да подаде оставка, след като сигналът му в прокуратурата срещу министъра на туризма Николина Ангелкова не беше потвърден.

Няма да ставам министър, моята роля е по-важна в парламента, категоричен беше Сидеров. До края на тази седмица вероятно няма да станат ясни имената на новите министри, прогнозира още той и отбеляза, че премиерът не бърза с това решение.

Сидеров обяви, че в разговор с премиера, двамата са се обединили около мнението, че начело на МВР трябва да застане човек от системата, който я познава от вътре и ще бъде по-добре приет от служителите.