Водачът на листата на ГЕРБ в Плевен проф. Григор Горчев се оттегля от парламента. Това написа самият той в своя профил в социалната мрежа и уточнява, че дава път на младите, а неговият продължава в болницата.

"Вашата подкрепа по време на отминалите две предизборни кампании е най-ценното признание за мен. Както вече споделих, именно вие - пациентите, колегите, приятелите, с които съм всеки ден, ме убедихте да участвам в това предизвикателство. Благодарен съм на всички вас, които дадохте гласа си за мен. Беше невероятен шанс възможността да ви срещна, да разговаряме, да науча толкова много", заявява проф. Горчев.

По думите му той винаги е давал път на младите.

"Знаете, още в началото на тази кампания, обновихме листата и дадохме път на младите колеги, които да се отдадат на политиката с енергия, умения и почтеност. Подкрепих категорично това решение. В работата си винаги съм давал път на младите. Вярвам, че това е най-доброто бъдеще за всички ни", отбелязва той и продължава:

"Застанах с името си зад идеята за позитивна кампания, зад идеи, които да помогнат на региона. Абсолютно съм уверен, че това е верният път - да се гради, а не да се руши. Вярвам, че колегите, които ще положат клетва като депутати само след дни, ще работят да изпълнят обещаното".

"Моят път продължава в болницата, отдаден на пациентите и науката. Винаги съм подкрепял добрите идеи за България. Ще продължа да го правя с всичките си сили. Благодаря ви от сърце!", пише професорът в края на поста си.

ЦИК е приела решение по внесеното от професор Григор Горчев заявление с искане да не бъде обявен за народен представител от кандидатската листа на коалиция с ГЕРБ-СДС в 15 МИР-Плевенски в изборите за народни представители на 11 юли тази година.

Така с решение от 14 юли ЦИК е уважила желанието на професор Горчев и той няма да бъде обявен за избран за народен представител.

"Да, знаехме за отказа на професор Горчев. Проведохме много дълъг разговор с него. Неговите причини са изключително адекватни и ние ги приехме. В крайна сметка той дава път на младите. В същото време ще остане да помага, това мога да кажа, да, на ГЕРБ", заяви Валери Ласовски, областен координатор на ГЕРБ в Плевен, пред БНР.