ВМРО-БНД ще се яви самостоятелно на евроизборите. Борим се за минимум двама представители в Европейския парламент. Това обяви пред журналисти председателят на предизборния щаб на партията Юлиан Ангелов.

От ВМРО внесоха документи и над 6000 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в европейските избори на 26 май.

ВМРО се регистрира за самостоятелно участие на предстоящите избори с водач на листата - най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки, заяви Ангелов. Той посочи, че една четвърт от хората в България смятат, че Джамбазки следва отново да бъде евродепутат. Така че шансовете на ВМРО са огромни на тези избори да покаже едно ново лице на българската политика и защита на националните интереси на държавата, посочи Юлиан Ангелов.

Представителите на ВМРО регистрираха партията в ЦИК

Снимка: БТА

"Готови сме за битката", заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО и изрази надежда наистина да покажат, че патриотизмът, традициите и българщината ще бъдат достойно представени в ЕП и българските национални интереси ще бъдат защитавани там именно от техните евродепутати.

Юлиан Ангелов коментира, че листата на ВМРО няма да бъде тяснопартийна, а ще поканят като гражданска квота и хора, които са познати на българската общественост.

Искрен Веселинов коментира, че единството е ценно и са търсили докрай това единство в коалицията "Обединени патриоти" за евровота. Сега от ВМРО тръгваме самостоятелно с друга амбиция - да обединим патриотично мислещите хора, след като не можахме да обединим патриотичните партии, посочи той.

Николай Бареков и Димитър Байрактаров регистрираха Презареди България за евровота

Снимка: БТА

Междувременно "Презареди България" подаде документи за регистрация в ЦИК  за евровота, Формацията бе регистрирана от председателя й Николай Бареков и от Димитър Байрактаров.

Пред журналисти Николай Бареков уточни, че внасят 5 555 подписа, събрани на 556 страници. Те са партия номер 8, която се регистрира. Понеже 8 е числото на безкрайността се надявам да имаме безкрайни шансове на тези избори", заяви още Бареков. Той посочи, че би подкрепил в тези избори Димитър Байрактаров, тъй като той е показал своя потенциал и е спечелил уважението на всички политически партии. "За себе си решението ще взема тази седмица, която идва в Страсбург", допълни още Бареков.

Той коментира, че първия вот дали да се кандидатира или не за вота е загубил още снощи, когато се е прибрал вкъщи. "Горе-долу от пет години вкъщи съм се прибрал 20 пъти. Имам четири деца. Децата гласуваха, включително най-малкото почна да говори. Загубих с 5:0 гласа, затова да не се явявам", допълни още лидерът на формацията.

От своя страна Димитър Байрактаров посочи, че битката за евровота е неравностойна. "Ако трябва да кажа какво е мотото на "Презареди България" то е много просто и елементарно: доходи, доходи и пак доходи. Ето за това влиза "Презареди България" да продължим нещо, за което се бореше Николай Бареков и за което се бореше и г-н Байрактаров като народен представител. Всичко, което виждате беше мое дело. Влизам в тази битка, за да се боря за продължаване на това дело. Българинът има право и заслужава", уточни Байрактаров.