ВМРО се регистрира в ЦИК за предстоящите на 27 октомври избори за местна власт. Документите внесоха Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов и народни представители от ВМРО.

"Очакваме добро представяне на ВМРО", заяви Ангел Джамбазки. Той информира, че в повечето областни градове, ВМРО ще има самостоятелни кандидати - Варна, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Велико Търново, Плевен, Ямбол, Стара Загора, Сандански. Джамбазки информира, че следващата седмица ще стане ясно и кой ще е кандидатът за кмет на ВМРО в София. По думите му в столицата, освен самостоятелен кандидат за кмет ще имат и пълна листа с общински съветници.

Снимка: БТА

"Така както наблюдаваме кампанията в София, тя не отговоря на реалните проблеми на софиянци", коментира Джамбазки. Той обясни, че повечето от кандидатите за кметове са действащи народни представители на ВМРО, ако те бъдат избрани в парламента ще влязат следващите в листата. "Всички хора, които издигаме се надяваме да станат кметове. Който и да влезе следващ в листата ще бъде достоен народен представител", коментира Джамбазки.

Юлиан Ангелов информира, че в близо 30 на сто от общините ВМРО ще се яви заедно с колегите им от НФСБ. По думите му целта е в смесените райони българите да имат свое представителство. "ВМРО - ще бъде изненадата на тези избори, не Фандъкова, не Манолова", коментира Ангелов.

Снимка: БТА