Водят се разговори с няколко политически формации за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори - сред тях е и ГЕРБ. Това съобщи пред БНР Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат и уточни, че решението предстои да се вземе.

"Разговорът ни с НФСБ е най-близък и най-важен, защото с тях сме работили добре и имаме добри резултати".

Той посочи, че разговори се водят и с формацията на Петър Москов КОД.

Джамбазки коментира, че винаги преди избори се говори за съмнения за манипулации на вота и винаги след изборите това е оправдание за загубилите. Според него много неща могат да се направят по отношение на прозрачността на вота. "Предлагали сме много пъти да се направи професионална изборна администрация, но това не се прави. Другото, което трябва да се направи, са преброителни центрове, в които да се броят публично бюлетините, да се отчитат и да остават там", обяви той.

"Протестът на "Атака" е буря в чаша вода", каза Джамбазки във връзка с днешния протест на партията на Волен Сидеров заради заличаването им от "Обединени патриоти". Решението беше прието от ЦИК след заявление от Красимир Каракачанов.

Според Джамбазки не е имало как да попитат "Атака" преди да предприемат тази промяна, тъй като не са могли да ги открият.

"Те търсят някакво внимание и искат нещо - действията на лидера им е като по учебник", коментира зам.-председателят на ВМРО.