ВМРО започва преговори с НФСБ за издигането на Славчо Атанасов като общ кандидат за кмет на Пловдив в рамките на патриотична коалиция. Това съобщи на пресконференция депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Той допълни, че Атанасов е единственият кандидат, който има шанс за успех. Ако НФСБ не приеме предложената от воеводите програма за управление на общината, те ще преговарят за общ кандидат-кмет и листи с останалите партии в града без ДПС.

Сиди настоя, че Иван Тотев с надменното си отношение към града и политическите сили сам е причинил неизбежното си оттегляне. Програмата на ВМРО предвижда построяване на нови детски ясли и градини, грижи за зелената система и качеството на въздуха и благоустрояване - паркинги и вътрешноквартални улици.

На срещата с медиите участваха и общинският съветник Нина Гьошева, заместник-кметовете на район "Южен" Димчо Петров, Апостол Шопов и Павел Милушев.

Сиди допълни, че Атанасов е единственият кандидат, който има шанс за успех.

От ВМРО определиха като успешен кмет Славчо Атанасов, който управляваше общината в мандат 2007-2011 г. В момента Атанасов е народен представител от 16 МИР Пловдив от НФСБ в ПГ "Обединени патриоти".

На журналистически въпрос Александър Сиди отговори, че не вижда проблем ВМРО да води и разговор с ГЕРБ, но едва ако разговорите с НФСБ не постигнат резултат.

"Разумен, диалогичен кмет, който да взима тежки решения, за да се постигат резултати. Тежките решения рефлектират върху личността, която ги взима. За да направя промените, означава много хора да са с накърнени чувства, мисли и желания. Най-големите проекти са взети след много тежки решения. Някой трябва да плати политическата цена", каза още кметът на Пловдив - Иван Тотев.