Ангел Джамбазки е кандидатът за кмет на София на ВМРО. Това обяви в централата на партията лидерът Красимир Каракачанов. Преди представянето Каракачанов заяви, че местните избори са много по-важни от всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи решаването на непосредствените проблеми на всеки гражданин.

За Джамбазки Каракачанов каза, че това е силна кандидатура, наложила се като лидер с не малък опит като общински съветник.

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение", заяви Джамбазки. Той бе категоричен, че политическата цел на ВМРО е кмет на София и районни кметове. Той информира, че детайлна подробна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота, заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО.

"Първата заповед, която смятам да подпиша е за събаряне на незаконните цигански гета", каза Джамбазки.

Той определи гетата в София като "миазми" и се обяви за премахването им.

По отношение на проблемите с "Топлофикация" и "Софийска вода" Джамбазки посочи, че от ВМРО са последователни и настояват за преструктуриране на топлинното дружество и прекратяване на концесията за "Софийска вода". Джамбазки обеща и решаването на проблема с достъпността на Витоша за софиянци. Освен това според него числеността на общинска полиция трябва да бъде двойно увеличена.

Джамбазки каза още, че хората в София, които се представят за родолюбци трябва да бъдат представени. "Хората в София, които не искат гета, катуни и каруци, защото няма по-голям провал от това да не можеш спреш каруца с кон да мине по жълтите павета, ние говорим на тези хора и искаме тяхното доверие. Това е нашата битка и ние ще я водим", коментира той.

По отношение на евентуална кандидатура на Волен Сидеров и отношението към него, Каракачанов заяви, че неговите критерии са отдавна известни. "Ние говорим за кампанията за кмет на София, а не на Москва. За кмет на Москва има друга кампания".