Членската карта на Владимир Кузов е издадена в нарушение на устава на ДПС и е обявена за невалидна, той не е легитимен член на ДПС. Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след заседание на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ на партията.

Извършената проверка за спазване на устава на ДПС е установила, че са нарушени и условията и реда за приемане на нови членове.

Снощи е заседавал Областният съвет на ДПС в София-град и е взел решение за освобождаване на Антон Тепавичаров като председател на местния съвет на ДПС в "Оборище", където е бил приет за член Владимир Кузов.

Областният съвет на ДПС налага наказание на Антон Тепавичаров - изключване от партията, съобщи още председателят на ДПС.

Получихме и оставка от председателя на Областния съвет на ДПС - София град Нихат Кабил, каза Карадайъ и добави, че след обсъждане ЦОБ е решил да приеме подадената от Кабил оставка.

От медиите разбрахме за един случай - за приема за член на партията на лице, осъждано за педофилия, каза председателят на ДПС и поздрави журналистите за своевременната реакция.

За всички нас ДПС е кауза, обща кауза, ние изповядваме общочовешки и европейски ценности, компромиси с ценностите не правим, последователни сме, заяви той.

Карадайъ посочи, че уставът и програмните решения са задължителни за всички членове и следва да се спазват. При нарушения се налагат наказания, каза той. С това този въпрос за нас е приключен, добави Карадайъ.